Terug naar nieuwsoverzicht

Shortlease ZZP: 5 redenen waarom het ideaal is voor zelfstandigen

Shortlease is een geweldige mobiliteitsoplossing voor ZZP'ers. Je rijdt in een splinternieuwe auto voor het gunstige tarief van huren, terwijl je de vrijheid hebt van leasen. Na een maand kun je de auto namelijk dagelijks opzeggen.

Shortlease ZZP: wat is het en waarom is het ideaal voor jou als ZZP'er?

Heb je als ZZP'er een auto nodig, dan zijn er 3 mogelijkheden: je koopt hem, je huurt hem of je least hem. Als je een auto koopt betaal je een fors bedrag bij de dealer, maar daarmee ben je er nog niet. Zo moet de auto onderhouden worden en krijg je te maken met de jaarlijkse APK-keuring.

Een auto huren kan ook, maar in dat geval blijft de auto het eigendom van de verhuurder. Lease je een auto, dan mag je er voor een vast bedrag per maand in rijden.

Het grote voordeel van een auto kopen, is dat hij helemaal van jou is. Auto’s zijn echter niet goedkoop en misschien heb je wel een model op het oog dat je niet kunt betalen. In dat geval kun je kiezen voor huren of leasen, maar sinds enkele jaren is er een nog betere oplossing: shortleasen.

Shortlease is bij uitstek geschikt voor ZZP'ers. Waarom dat zo is? We geven je 5 goede redenen.

Waarom shortlease als ZZP'er? Dit zijn 5 steengoede redenen

Reden 1. Maximale vrijheid voor een zeer scherpe prijs

Misschien heb je als ZZP'er net een mooie opdracht binnengehaald maar heb je geen (tweede) auto. Of je bent net voor jezelf begonnen en je kunt je geen dure bedrijfsauto veroorloven. In dit soort gevallen is shortleasen ideaal. Bij shortlease krijg je de voordelen van gewoon leasen én meer flexibiliteit, voor een zeer scherpe prijs.

Bij LeaseOnline is het shortleasecontract al na een maand opzegbaar, zonder boetebeding of financiële risico's. Bovendien bepaal jezelf eenvoudig voor welk maandbedrag je wilt leasen en welke auto het beste bij je behoeftes past. Zo zit je nergens lang aan vast en heb je maximale flexibiliteit.

Reden 2. Kies uit de nieuwste auto's

Als ZZP'er wil je beschikken over een representatieve en betrouwbare auto. Heb je niet de financiële middelen om jouw ideale auto te kopen, dan blijkt hij via shortleasen vaak wel bereikbaar. Zo loopt het aanbod bij LeaseOnline uiteen van een Fiat Panda tot een BMW uit de 3-serie.

Omdat de auto's nagenoeg nieuw zijn heb je als ZZP'er weinig kans op inkomstenderving door autopech. Mocht het zich toch voordoen, dan krijg je direct hulp bij pech en wordt de auto zonder extra kosten gerepareerd. Het enige dat je betaalt is je  maandelijkse leasebedrag, brandstof en eventuele bijtelling.

Reden 3. Shortleasecontract is maandelijks opzegbaar

Het bestaan als ZZP'er is er vaak een van hollen en stil staan. Zo is het rustig en zo zit je tot over je oren in het werk. Dient zich opeens een interessante tijdelijke opdracht aan, dan moet je snel schakelen. Pas het in je agenda en hoe regel je het met vervoer?

Heb je tijdelijk een extra auto nodig, dan is kopen geen optie en zijn de termijn bij gewoon leasen te lang. Kies je echter voor shortleasen van LeaseOnline, dan betaal je maar een klein beetje meer en kun je je contract na een maand dagelijks opzeggen. Dit is ideaal als je niet weet hoe lang een project loopt, of geen zekerheid hebt over een eventuele verlenging.

Reden 4. Geen dure onderhoudskosten

Koop je een auto, dan houden de kosten daarmee niet op. Je moet hem onderhouden en nieuwe onderdelen zijn duur. Verzekering etc, Als ZZP'er beschik je niet over grote financiële buffers en opdrachtgevers zijn ook niet altijd stipt met betalen. Een onverwachte dure repartie kan daarom ingrijpende gevolgen hebben voor je bedrijfsvoering.

Bij shortleasen heb je geen dure onderhoudskosten. Je betaalt een vast bedrag per maand inclusief onderhoudskosten. Je weet dus precies waar je aan toe bent en komt nooit voor financiële verrassingen te staan. 

Reden 5. Inclusief aanvullende diensten

Een navigatiesysteem, winterbanden, trekhaak of 24 uurs alarmservice: autodealers zijn dol op het aanbieden van extra's. Wat ze er niet bij vertellen is dat je ze niet cadeau krijgt. En ook al zijn de bedragen relatief klein, als je ze bij elkaar optelt loopt het toch flink in de papieren.

Kies je als ZZP'er voor shortlease van LeaseOnline, dan geef je eenvoudig online aan over welke extra's je wilt beschikken. Je krijgt ze dan voor een kleine meerprijs en de auto is en blijft maandelijks opzegbaar. Gaat het goed met de zaken en wil je een chiquere auto? Of tijdens de rustige zomermaanden je contract stopzetten. Met shortlease bepaal je het allemaal zelf.

Shortlease ZZP. Ideaal voor elke ZZP'er

Als ZZP'er is het belangrijk dat je flexibel bent. Je kunt het oplossen door een auto te kopen, maar de aanschaf en het onderhoud  is duur. Ook weet je niet hoe je bedrijf zich ontwikkelt en welke mobiliteitswensen je in de toekomst hebt.

Kies je voor shortleasen, dan kies je voor maximale vrijheid voor een vast laag maandbedrag. Je hebt de keuze uit talloze automodellen in verscheidene uitvoeringen, van eenvoudig tot zeer chique. Je betaalt een vast bedrag per maand inclusief onderhoud en als je na een maand wat anders wilt, dan zeg je het contract eenvoudig online op. Zo heb je als ZZP'er alle vrijheid en financiële zekerheid, en kun je je concentreren op wat je het liefste doet: ondernemen.

Vragen?

Stel ze in de online chat | Bel 088 088 05 08 | Mail naar vragen@leaseonline.nl
Of volg ons op facebooktwitter