Financiele informatie

Terug naar FAQ
 • Wat zijn de tarieven voor shortlease?

  Het tarief van shortlease is uiteraard afhankelijk van de auto en de looptijd die uitkiest. In onze autozoeker kun je hiermee spelen en zie je direct wat elk type kost en hoe de looptijd de prijs beïnvloedt. Zo weet je direct de shortlease tarieven die voor jou van toepassing zijn.

 • Zijn de tarieven inclusief of exclusief BTW?

  De genoemde tarieven zijn exclusief BTW. Zoals dit gebruikelijk is in de zakelijke dienstverlening.

 • Moet ik ook bijtelling betalen?

  Als je de auto ook privé gebruikt moet bijtelling betalen. Wanneer je freelancer of ZZP-er bent kun je voor de regels het beste de site van de belastingdienst raadplegen: www.belastingdienst.nl

 • Wat is de shortlease bijtelling?

  De fiscale kosten van het privégebruik van een auto van de werkgever, noemen we de bijtelling.

  Deze is afhankelijk van de catalogusprijs van de auto, de datum van registratie van het kenteken en de CO2-uitstoot van de auto. Je betaalt shortlease bijtelling als je meer dan 500 kilometer privé rijdt per jaar.

  Net als bij reguliere lease, wordt de shortlease bijtelling gebaseerd op het jaar waaruit de kentekenregistratie van de auto komt. Dat kán een voordeel zijn wanneer de regels rondom bijtelling (en dus ook shortlease bijtelling) veranderen. Dat gebeurt bijvoorbeeld in 2016 weer. In sommige gevallen is het dan gunstiger om een auto te kiezen waarvan het kenteken nog in 2015 is geregistreerd.

  In onze autozoeker vul je heel gemakkelijk jouw gegevens en voorkeuren in. Hier zie je dan ook meteen hoeveel de shortlease bijtelling is voor de auto van jouw keuze. 

 • Wat zijn de kosten van shortlease?

  Het grote voordeel voor de kosten van shortlease is dat alles (met uitzondering van de brandstof) inbegrepen is. Je hoeft dus niet zelf bij te betalen voor zaken als onderhoud of verzekering.

  En hoe langer de looptijd van het contract, hoe voordeliger shortlease wordt. Vooral voor ZZP’ers is het een bijzonder aantrekkelijke vorm van leasen doordat het erg flexibel is. Vanaf 30 dagen is het contract weer opzegbaar, zonder extra kosten.

  Uiteraard zijn de uiteindelijke kosten van shortlease afhankelijk van het type auto dat je kiest, de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat je verwacht te rijden. Is dat meer of minder dan in eerste instantie ingeschat, dan kan het contract na de eerste maand aangepast worden.

  Bekijk onze auto’s en de kosten van shortlease.

 • Wat zijn de prijzen voor shortlease?

  De prijzen van shortlease zijn uiteraard afhankelijk van de auto en de looptijd die je uitkiest. In onze autozoeker kun je hiermee spelen en zie je direct wat elk type kost en hoe de looptijd de prijs beïnvloed. Zo weet je direct de shortlease prijzen die voor jou van toepassing zijn.

 • Ik wil graag lage bijtelling, wat zijn de mogelijkheden?

  Het gros van onze auto’s heeft 20% of zelfs 14% bijtelling. Je rijdt bij ons niet alleen tegen een laag tarief maar ook nog eens met een gunstige bijtelling. Dat is dubbel besparen!

Vragen?

Stel ze in de online chat | Bel 088 088 05 08 | Mail naar vragen@leaseonline.nl
Of volg ons op facebooktwitter