De meeste mensen willen dit weten

Welke merken en modellen hebben jullie?

Als onafhankelijk leasebedrijf beschikt LeaseOnline over de nieuwste auto’s van alle grote merken zoals Alfa Romeo, BMW, Citroën, DS, Fiat, Ford, Hyundai, Jaguar, Kia, Lancia, Land Rover, Mazda, Mercedes, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volkswagen en Volvo. Of je nu een ruime gezinsauto’s of een kleine stadsauto zoeken, wij kunnen hem leveren. Duits of Japans, diesel of benzine, stationwagon of hatchback.

Hoe reserveer ik een Shortlease auto?

Ga je voor de eerste keer een overeenkomst met ons aan, dan vragen we je een aantal zaken aan te leveren. Denk aan een uittreksel KvK, legitimatie en financiële gegevens. Als alles in orde is, krijg je van ons een bevestiging. Je kunt de auto dan afhalen bij één van onze vestigingen. Daar onderteken je de uiteindelijke overeenkomst. Zo simpel is het.

Ik ben starter, kan ik ook bij LeaseOnline terecht?

Ja, wanneer je aan een aantal voorwaarden voldoet kun je ook als starter bij ons terecht. Elke aanvraag toetsen we en als alles in orde is, betaal je één maandtermijn als borgsom. De borg krijg je aan het einde van de looptijd weer terug.

Mag ik met de auto naar het buitenland?

Dat hangt er vanaf naar welk land je wilt reizen.  De meeste Europese landen zijn geen probleem: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje (m.u.v. Ceuta en Melilla), Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Voor reizen naar het buitenland is een extra buitenlandverzekering verplicht.

Deze verzekering voorziet o.a. in een vervangende auto, indien de oorspronkelijke auto is uitgevallen door schade of pech en niet binnen 2 werkdagen gerepareerd kan worden. Tevens is de best mogelijke hulp gegarandeerd bij problemen (ook bijv. het uitvallen van de bestuurder). LeaseOnline heeft hiervoor namelijk een gunstige verzekering afgesloten bij EuroCross, de alarmcentrale van Achmea. De premie bedraagt eenmalig € 80,-.

Algemeen

Ik heb een voorloopauto nodig, kan dat bij LeaseOnline?

Shortlease bij LeaseOnline is heel erg geschikt om als voorloopauto ingezet te worden. Je rijdt er al binnen twee werkdagen weg en na een maand kan je hem alweer opzeggen. Je hoeft dus nooit langer aan de voorloopauto vast te zitten dan nodig is.

Misschien heb je voor de komende jaren een nieuwe leaseauto uitgekozen waar je nog een paar maanden op moet wachten? Dan is een shortlease voorloopauto van LeaseOnline een perfecte overbrugging.

De voordelen van shortlease bij LeaseOnline op een rijtje:
• Na 1 maand opzegbaar
• Langere looptijd is besparen op het maandbedrag
• All inclusive rijden zonder zorgen
• Regel alles zelf gemakkelijk online
• Online en tóch persoonlijk
• Specialist in shortlease
• Voor starters, ZZP’ers en MKB’ers.

Ik wil graag reclamestickers op mijn auto plakken, mag dat?

Wat ons betreft mag dat. Echter dient dit wel vooraf met ons besproken te worden, dit in verband met de looptijd van de auto. Voorwaarde is wel dat er geen schade ontstaat aan de auto. Het spreekt voor zich dat de auto moet worden ingeleverd zonder de bestickering.

Ik wil voor een lange termijn een huurauto, is shortlease geschikt?

Ondanks dat de naam doet vermoeden dat shortlease alleen voor een korte periode geschikt is, kan je een auto tot wel 24 maanden leasen. Ook voor een lange termijn de huur van een auto afnemen, is dus mogelijk. En ook dan maak je gebruik van scherpe tarieven, voor dezelfde gunstige voorwaarden. Sterker: hoe langer je leaset, hoe lager jouw maandbedrag is. In onze autozoeker zie je alle lange termijn huur auto’s die je tot wel 24 maanden kan leasen.

Wat is Shortlease

Shortlease is een flexibele vorm van leasen doordat het vanaf 30 dagen opzegbaar is, zonder extra kosten. Maar ook als je langere tijd een auto wilt leasen, is het interessant. Wat shortlease uniek maakt is dat het voordeliger wordt naarmate je langer least.

De voordelen van Shortlease:

  • Na 1 maand opzegbaar.
  • Langere looptijd is besparen op het maandbedrag .
  • All inclusive rijden zonder zorgen.
  • Regel alles zelf gemakkelijk online
  • Online en tóch persoonlijk.
  • Specialist in shortlease
  • Voor starters, ZZP’ers en MKB’ers.

Lees hier wat shortlease is en hoe het werkt of bekijk direct de actuele prijzen en kies een auto uit.

Financiële informatie

Wat zijn de tarieven voor shortlease?

Het tarief van shortlease is uiteraard afhankelijk van de auto en de looptijd die uitkiest. In onze autozoeker kun je hiermee spelen en zie je direct wat elk type kost en hoe de looptijd de prijs beïnvloedt. Zo weet je direct de shortlease tarieven die voor jou van toepassing zijn.

Zijn de tarieven inclusief of exclusief BTW?

De genoemde tarieven zijn exclusief BTW. Zoals dit gebruikelijk is in de zakelijke dienstverlening.

Moet ik ook bijtelling betalen?

Als je de auto ook privé gebruikt moet bijtelling betalen. Wanneer je freelancer of ZZP-er bent kun je voor de regels het beste de site van de belastingdienst raadplegen: www.belastingdienst.nl

Wat is de shortlease bijtelling?

De fiscale kosten van het privégebruik van een auto van de werkgever, noemen we de bijtelling.

Deze is afhankelijk van de catalogusprijs van de auto, de datum van registratie van het kenteken en de CO2-uitstoot van de auto. Je betaalt shortlease bijtelling als je meer dan 500 kilometer privé rijdt per jaar.

Bekijk onze auto’s en de kosten van shortlease.

Wat zijn de kosten van shortlease?

Het grote voordeel voor de kosten van shortlease is dat alles (met uitzondering van de brandstof) inbegrepen is. Je hoeft dus niet zelf bij te betalen voor zaken als onderhoud of verzekering.

En hoe langer de looptijd van het contract, hoe voordeliger shortlease wordt. Vooral voor ZZP’ers is het een bijzonder aantrekkelijke vorm van leasen doordat het erg flexibel is. Vanaf 30 dagen is het contract weer opzegbaar, zonder extra kosten.

Uiteraard zijn de uiteindelijke kosten van shortlease afhankelijk van het type auto dat je kiest, de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat je verwacht te rijden. Is dat meer of minder dan in eerste instantie ingeschat, dan kan het contract na de eerste maand aangepast worden.

Bekijk onze auto’s en de kosten van shortlease.

Ik wil graag lage bijtelling, wat zijn de mogelijkheden?

Het gros van onze auto’s heeft 20% of zelfs 14% bijtelling. Je rijdt bij ons niet alleen tegen een laag tarief maar ook nog eens met een gunstige bijtelling. Dat is dubbel besparen!

Onze Shortlease auto's

Welke merken en modellen hebben jullie?

Als onafhankelijk leasebedrijf beschikt LeaseOnline over de nieuwste auto’s van alle grote merken zoals Alfa Romeo, BMW, Citroën, DS, Fiat, Ford, Hyundai, Jaguar, Kia, Lancia, Land Rover, Mazda, Mercedes, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volkswagen en Volvo. Of je nu een ruime gezinsauto’s of een kleine stadsauto zoeken, wij kunnen hem leveren. Duits of Japans, diesel of benzine, stationwagon of hatchback.

Kan ik zelf opties kiezen?

Alle auto’s van LeaseOnline worden speciaal besteld voor de zakelijke rijder, zoals jij. We houden bij de aanschaf dus rekening met de meest populaire opties, zoals airconditioning, radio/cd-speler etc. Veel modellen hebben zelfs standaard navigatie en bluetooth. Je hoeft niet bang te zijn dat je in een ‘kale’ auto komt te rijden.

Krijg ik een nieuwe auto?

Onze vloot wordt continu aangevuld met nieuwe auto’s. De kans is dus groot dat je in een (nagenoeg) nieuwe auto komt te rijden. De auto zal maximaal 1 jaar oud zijn, maar meestal zijn ze nog jonger. Bekijk hier alle Shortlease auto’s >

Acceptatieprocedure

Ik heb nog geen jaarcijfers, is dat een probleem?

Als je starter bent en dus nog geen jaarcijfers hebt, kunnen wij vragen naar een ondernemingsplan of andere relevante informatie. In de meeste gevallen zullen wij vragen om een borgsom te voldoen van één maandtermijn.

Hoe lang duurt de acceptatieprocedure?

Tijdens kantoortijden maximaal 4 uur vanaf het moment dat je de aanvraag hebt gedaan. Heb je je bestelling ’s avonds of in het weekend geplaatst? We pakken hem dan zo snel mogelijk op, zodat je in de morgen van de eerstvolgende werkdag reactie van ons hebt.

Hoe zit een Shortlease contract in elkaar?

Shortlease is een flexibele vorm van leasen. Je gaat een shortlease contract aan voor minimaal één maand. Na die maand is het alweer opzegbaar.

Maar, hoe langer de looptijd van het shortlease contract is, hoe voordeliger je uit bent. Het maandelijkse leasebedrag, brandstof en eventueel de bijtelling zijn de enige kosten die je maakt. Onderhoud, wegenbelasting, allrisk verzekering, hulp bij pech, reparaties, het zit allemaal inbegrepen in het maandelijkse shortlease bedrag. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent en kom je nooit voor onvoorziene kosten te staan.

Ik ben starter, kan ik ook bij LeaseOnline terecht?

Ja, wanneer je aan een aantal voorwaarden voldoet kun je ook als starter bij ons terecht. Elke aanvraag toetsen we en als alles in orde is, betaal je één maandtermijn als borgsom. De borg krijg je aan het einde van de looptijd weer terug.

Hoeveel borg moet ik betalen?

Bij LeaseOnline betaal je altijd één maand borg. Daarnaast factureren wij het maandbedrag altijd vóór aanvang van de maand, zodat wij de risico’s kunnen beperken, en lease ook voor startende ondernemers bereikbaar kunnen maken.

Wat moet ik allemaal aanleveren?

Een recent uittreksel KvK, een geldig legitimatiebewijs van de tekenbevoegde volgens de KvK en recente jaarcijfers. Daarnaast dien je een machtiging tot automatische incasso voor de facturatie te ondertekenen en aan te leveren.

Bestelling, levering en opzeggen

Hoe reserveer ik een Shortlease auto?

Ga je voor de eerste keer een overeenkomst met ons aan, dan vragen we je een aantal zaken aan te leveren. Denk aan een uittreksel KvK, legitimatie en financiële gegevens. Als alles in orde is, krijg je van ons een bevestiging. Je kunt de auto dan afhalen bij één van onze vestigingen. Daar onderteken je de uiteindelijke overeenkomst. Zo simpel is het.

Waar kan ik de auto ophalen?

De shortlease auto van jouw keuze haal je gratis op bij één van onze vestigingen. Tegen een vergoeding bezorgen we jouw shortlease in Nederland op het adres van jouw voorkeur.

Kan de auto ook gebracht worden?

Heb je geen tijd om de auto op te halen, geen probleem! Tegen een kleine  vergoeding komen we de auto bij je brengen. Dit kan bij je thuis zijn of op je werk, wat voor jou handig is. En na afloop van de leaseperiode kunnen we de auto ook komen ophalen. Wij berekenen €55 excl. btw voor overig transport in Nederland m.u.v. de Waddeneilanden.

Wanneer kan ik mijn auto ophalen?

Je kunt bij LeaseOnline snel rijden. Als je wilt zelfs binnen twee werkdagen. Doordat je alles online kunt regelen gaat er geen onnodige tijd verloren.

Ik heb de auto niet meer nodig, wat nu?

Je tarief is gebaseerd op de afgesproken looptijd, die ook op de overeenkomst staat beschreven. Wil je de auto toch eerder inleveren? Je leasetarief zal dan worden aangepast naar de nieuwe looptijd. Om de auto na afloop van de overeenkomst weer zo snel mogelijk op de weg te krijgen, willen wij dit wel minimaal twee weken voor de gewenste einddatum van je horen.

Facturatie en afrekening

Ik heb een bekeuring gereden, wat nu?

Omdat het kenteken van de auto op naam van LeaseOnline staat, komen alle bekeuringen bij ons binnen. Heb je een bekeuring gereden dan betalen wij deze bekeuring aan het CJIB of andere instantie en belasten het bedrag aan jou door, vermeerderd met € 10,00 administratiekosten. Je kunt natuurlijk altijd bezwaar tegen een bekeuring aantekenen als je wilt. Op het moment dat je in het gelijk wordt gesteld en wij het bedrag retour hebben ontvangen, wordt de doorbelasting gecrediteerd.

Hoe krijg ik de factuur?

Wij versturen onze facturen direct naar je e-mailadres. De facturen worden altijd als PDF verstuurd.

Hoe moet ik de facturen voldoen?

Alle facturen die je van LeaseOnline krijgt nadat de auto is gaan rijden, worden automatisch geïncasseerd van het door jouw opgegeven bankrekeningnummer. Hiervoor hebben wij wel een een getekende incassomachtiging nodig, die we voor inzet van de auto bij je zullen opvragen.

Hoe wordt het eindbedrag bepaald?

Tijdens de looptijd van de overeenkomst wordt er maandelijks een termijnfactuur gemaakt, waarbij het maandbedrag niet afhankelijk is van het aantal dagen in de maand. Bij de afrekening wordt er gekeken hoeveel dagen je totaal hebt gereden, en wordt het eindbedrag op basis hiervan bepaald.

Verzekering en onderhoud

Ik wil winterbanden, kan dit?

Onze auto’s zijn niet standaard uitgerust met winterbanden. Dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is om winterbanden mee te leasen. De kosten variëren per auto en bandenmaat. Neem voor een prijsopgave contact met ons op. Dit kan per chat, e-mail of telefoon. We adviseren je graag.

Hoe hoog is mijn eigen risco?

Het eigen risico bij schade bedraagt € 250,- bij personenauto’s en € 350,- bij bestelbussen. Ben je jonger dan 24 jaar, dan geldt een verhoogd eigen risico van € 350,- bij personenauto’s en € 450,- bij bestelbussen.

Ik heb schade, wat nu?

Wanneer je schade hebt aan je leaseauto, bel dan met onze schadeafdeling via 088-9005500. Vergeet niet een schadeformulier in te vullen.  Deze ligt in het dashboardkastje, tezamen met een kaart met alle telefoonnummers van verschillende hulpinstanties.

Mag ik met de auto naar het buitenland?

Dat hangt er vanaf naar welk land je wilt reizen.  De meeste Europese landen zijn geen probleem: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje (m.u.v. Ceuta en Melilla), Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Voor reizen naar het buitenland is een extra buitenlandverzekering verplicht.

Deze verzekering voorziet o.a. in een vervangende auto, indien de oorspronkelijke auto is uitgevallen door schade of pech en niet binnen 2 werkdagen gerepareerd kan worden. Tevens is de best mogelijke hulp gegarandeerd bij problemen (ook bijv. het uitvallen van de bestuurder). LeaseOnline heeft hiervoor namelijk een gunstige verzekering afgesloten bij EuroCross, de alarmcentrale van Achmea. De premie bedraagt eenmalig € 80,-.

Mijn auto heeft onderhoud nodig, waar moet ik naartoe?

Wanneer er lampjes gaan branden die aangeven dat de auto onderhoud nodig heeft, dan kan je met ons contact opnemen via 088 – 088 05 08.

Hoe is de leaseauto verzekerd?

De auto’s zijn voorzien van een WA-, casco- en een personen-, ongevallen-, en inzittendenverzekering binnen het dekkingsgebied van de groene kaart. De groene kaart vind je in het dashboardkastje. Maximale WA-dekking is € 2.500.000,- per gebeurtenis. Maximaal aantal verzekerde inzittenden (incl. bestuurder) is gelijk aan het aantal gordels in de auto. Meestal is dit 5 bij personenauto’s, 9 bij personenbussen en 3 bij bestelauto’s. De uitkering bij overlijden is € 5.000,- per persoon. Bij blijvende invaliditeit maximaal € 15.000,- per persoon.