Al jouw lease vragen op een rijtje

Veelgestelde vragen over leaseauto’s

Algemeen

Wat is private occasion lease?

Private lease is een flexibele vorm van lang huren voor particulieren tegen een vast bedrag per maand tegen een vooraf afgesproken looptijd. Bij LeaseOnline hebben we een viertal looptijden, te weten 6, 12, 24 en 36 maanden. Naarmate je langer leaset wordt het maandtarief voordeliger. Private occasion lease is private lease van jong gebruikte auto’s.

Wat zijn de algemene voorwaarden van LeaseOnline?

Klik hier voor onze private lease voorwaarden. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op.

Mag mijn partner ook in de private leaseauto rijden?

Geen enkel probleem, dat mag zeker.

Wat is inbegrepen in mijn private leasecontract?

In je maandtarief zijn de kosten voor verzekering, wegenbelasting, pechhulp, vervangend vervoer na 72 uur en reparatie, onderhoud en banden inbegrepen. Zo weet je precies waar je per maand aan toe bent. Je betaalt zelf, naast je maandbedrag, uitsluitend laad- of brandstofkosten.

Onze Private leaseauto’s

Welke merken en modellen biedt LeaseOnline?

Bij LeaseOnline bieden we de auto’s die we nu beschikbaar hebben. Daardoor kunnen we snel je auto uit voorraad leveren. Het aanbod wordt steeds aangevuld waardoor de merken en modellen steeds kunnen variëren. Indien jouw gewenste auto nog niet bij LeaseOnline wordt aangeboden voor private lease, neem dan contact met ons op.

Kan ik de auto vooraf bekijken of er een proefrit mee maken?

Dat kan zeker! Al onze private leaseauto’s kun je voordat je een contract afsluit bekijken en zelfs een proefrit meemaken. Bevalt de auto, dan regelen we snel het contract en ben je snel op weg.

Wat is de leeftijd van de auto?

Onze auto’s zijn jong gebruikte auto’s, de gemiddelde leeftijd is 4 jaar. Door het inzetten van deze jonge auto’s kunnen wij je een scherp tarief bieden. Bovendien dragen we zo gezamenlijk bij aan verduurzaming.

Wat is de technische staat van de LeaseOnline auto’s?

Alle auto’s die LeaseOnline biedt verkeren in technisch perfecte staat. Daar staan we voor in!

Mijn gewenste auto staat er niet tussen. Kunnen jullie deze toch aanbieden?

Door de samenwerking met onze zustermaatschappijen beschikken we over een grote diversiteit aan merken en modellen. Indien jouw gewenste auto nog niet bij LeaseOnline wordt aangeboden voor private lease, neem dan contact met ons op.

Kan ik opties toevoegen?

Bij LeaseOnline kies je de specifieke auto en kleur met bijbehorende kilometerstand.

Mag ik met de auto naar het buitenland?

De meest Europese landen zijn geen probleem: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje (m.u.v. Ceuta en Melilla), Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Acceptatieprocedure

Kan iedereen Private occasion Lease aanvragen bij LeaseOnline?

Om zeker te weten dat je je financiële verplichtingen kunt nakomen stellen wij een aantal voorwaarden aan onze klanten:

  • Je bent minimaal 23 jaar en minimaal 5 jaar in het bezit van je rijbewijs
  • Je hebt geen betalingsachterstand bij het BKR en er is geen loonbeslag op je salaris
  • Je bent niet geroyeerd door een verzekeringsmaatschappij
  • Volgens de regels van de Vereniging van Financieringsondernemingen (VFN) bekijken we of je voldoende in staat bent om de maandelijkse lasten te dragen.

Wat moet ik aanleveren om Private lease aan te vragen?

Een geldig legitimatiebewijs, recente bankafschriften met salaris en een machtiging tot automatische incasso

Hoe lang duurt de acceptatieperiode?

Tijdens kantoortijden heb je binnen 1 werkdag een reactie van ons voor je aanvraag. We begrijpen nl. dat je snel op pad wil met je auto.

Word ik geregistreerd bij het BKR?

Bij het BKR worden alle kredieten hoger dan €250 en met een minimale looptijd van 1 maand geregistreerd. Als je een private leasecontract afsluit bij LeaseOnline wordt dit geregistreerd bij het BKR.

Reserveren, leveren en opzeggen van de private leaseauto

Hoe reserveer ik een private leaseauto?

Indien je interesse hebt in een LeaseOnline occasion, neem dan contact met ons op. We bespreken samen wat voor jou de slimste keuze is. Ga je voor het eerst een private lease overeenkomst met ons aan, dan vragen we je enkele financiële gegevens aan te leveren. Als alles in orde is, krijg je van ons een bevestiging en ben je snel op pad.

Kan ik mijn eigen auto inruilen?

Dat kan zeker. Door de samenwerking met onze partners, onze zustermaatschappijen uit de autobranche, kunnen we je altijd een gepaste aanbieding geven. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij rekenen het graag voor je uit. Tip: zorg dat je alvast een aantal duidelijke foto’s van de voor- en achterkant, beide zijkanten, de huidige kilometerstand en het interieur beschikbaar hebt.

Waar kan ik de auto ophalen?

We begrijpen dat je snel in je auto wilt rijden. De auto kan opgehaald bij een aantal locaties in Nederland bij een van onze partners. Geef bij je aanvraag aan waar je de auto graag zou willen ophalen.

Kan de auto ook thuis afgeleverd en/of opgehaald worden?

Heb je geen tijd om de auto op te halen of in te leren? Geen probleem. Tegen een vergoeding van €150 per aflevering of ophaalmoment leveren we je auto overal in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden).

Kan de auto ook thuis afgeleverd en/of opgehaald worden?

Heb je geen tijd om de auto op te halen of in te leren? Geen probleem. Tegen een vergoeding van €150 per aflevering of ophaalmoment leveren we je auto overal in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden).

De auto bevalt me zeer goed. Kan ik deze na de looptijd kopen?

Dat de auto goed bevalt begrijpen we goed. Neem contact met ons op en rekenen het graag voor je uit. Binnen 24 uur ontvang je een marktconforme vrijblijvende offerte.

Ik heb de auto niet meer nodig, kan ik de auto eerder inleveren?

Je kunt je private leasecontract op ieder moment opzeggen. Daar kan een opzeggingsvergoeding aan verbonden zijn, tenzij er wordt opgezegd onder de voorwaarden van het Protectieplan. Bij opzegging bedraagt de opzeggingsvergoeding 50% van de nog totaal verschuldigde maandbedragen tot aan de einddatum met een minimum van 6 maanden.

Rekenvoorbeeld:

Stel je hebt een contract van 24 maanden, met 10.000 kilometer en een maandbedrag van €500. Na 12 maanden wil je jouw contract opzeggen. De opzegvergoeding bedraagt dan 24-12 = 12 maanden x €500 x50% = €3.000.

Waar kan ik de auto inleveren?

Na afloop van de overeenkomst lever je de auto in bij een van onze partners. Dat kan bij een aantal locaties in Nederland. Wij nemen hiervoor contact met je op. Wil je liever dat we de auto bij je thuis ophalen, dat kan ook. We doen dit overal in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden). Hier vragen we echter een vergoeding voor van €150.

Verzekering en onderhoud

Wat is inbegrepen in het Private Lease contract?

De genoemde tarieven zijn inclusief BTW. Daarnaast zijn de kosten voor verzekering, wegenbelasting, reparatie, onderhoud en banden in je maandtarief inbegrepen. Zo weet je precies waar je per maand aan toe bent. Je betaalt zelf, naast je maandbedrag, uitsluitend laad- of brandstofkosten.

Hoe is de Private leaseauto verzekerd?

De private leaseauto heeft een WA-verzekering met Cascodekking.

Mijn auto heeft onderhoud nodig, waar moet ik naartoe?

Wanneer er lampjes gaan branden die aangeven dat de auto onderhoud nodig heeft, neem dan contact op met onze zustermaatschappij Multilease 088 088 0508 en geef je kenteken door. Zij zullen aangeven wat je het beste kunt doen en waar je onderhoud kan laten uitvoeren.

Wat is inbegrepen in mijn private leasecontract?

In je maandtarief zijn de kosten voor verzekering, wegenbelasting, pechhulp, vervangend vervoer na 72 uur en reparatie, onderhoud en banden inbegrepen. Zo weet je precies waar je per maand aan toe bent. Je betaalt zelf, naast je maandbedrag, uitsluitend laad- of brandstofkosten.

Ik sta met pech langs de weg, wat nu?

Dat is ontzettend vervelend. Neem contact met ons op (071 364 1706) en we helpen je zo snel mogelijk weer veilig op weg.

Hoe zit het mijn schadevrije jaren?

Met een private leasecontract bij LeaseOnline bouw je gewoon schadevrije jaren op. Aan het einde van de periode verstrekken wij een verklaring van schadevrije jaren.

Facturatie en afrekening

Wat zijn de tarieven van Private Occasion Lease?

Het tarief van private occasion lease is afhankelijk van de auto en de looptijd die je kiest. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat als ik meer/minder kilometers heb gereden?

Jouw maandbedrag is gebaseerd op het gekozen kilometerpakket en looptijd. Rij je meer kilometers, dan kan dat gevolgen hebben en extra kosten met zich meebrengen. In de offerte en/of in je contract wordt aangegeven wat de tarieven zijn voor meer gereden kilometers. Indien je minder rijdt heeft dit uiteraard geen nadelige financiële consequenties.

Zijn de tarieven inclusief of exclusief BTW?

De genoemde tarieven zijn inclusief BTW. Daarnaast zijn de kosten voor verzekering, wegenbelasting, reparatie, onderhoud en banden in je maandtarief inbegrepen. Zo weet je precies waar je per maand aan toe bent. Je betaalt zelf, naast je maandbedrag, uitsluitend laad- of brandstofkosten.

Hoe ontvang ik facturen?

Wij versturen facturen naar je mailadres. De facturen worden altijd als PDF verstuurd.

Hoe kan ik de facturen voldoen?

Alle facturen die je voor je LeaseOnline auto krijgt worden automatisch geïncasseerd van het door jou opgegeven bankrekeningnummer.

Waarom betaal ik geen bijtelling?

Bijtelling is alleen van toepassing wanneer de werkgever een auto beschikbaar stelt en het contract aangaat. Omdat je het contract met LeaseOnline privé afsluit en betaalt is er geen sprake van bijtelling.

Krijg ik met LeaseOnline een BKR-registratie?

Bij het BKR worden alle kredieten hoger dan €250 en met een minimale looptijd van 1 maand geregistreerd. Als je een private leasecontract afsluit bij LeaseOnline wordt dit geregistreerd bij het BKR.

Betaal ik borg met LeaseOnline?

Bij LeaseOnline betaal je altijd 1 maand borg. Daarnaast factureren wij het maandbedrag voor aanvang van de maand middels automatische incasso, zodat wij eventuele risico’s kunnen beperken.

Waarom is het bedrag op mijn eerste factuur hoger dan mijn maandtarief?

Omdat je vooraf betaalt kan de eerste factuur wat hoger zijn, afhankelijk van de datum dat je bent gaan rijden. Als jij halverwege de maand jouw auto hebt ontvangen, krijg je een factuur voor de startmaand en de eerstvolgende maand.

Wat is mijn Eigen Risico?

Bij schade betaal je per schadegeval €1.000 eigen bijdrage. Bij het afsluiten van je overeenkomst kun je de eigen bijdrage verlagen naar €450 per schadegeval. Is de schade niet verhaalbaar (bijvoorbeeld vandalisme) dan valt dit onder eigen bijdrage.

Wat als ik een bekeuring heb gereden?

Het kan een gebeuren dat je een bekeuring rijdt, wij versturen deze naar je huisadres. Deze dien je zelf te voldoen.

Schade en pech

Ik sta met pech langs de weg, wat nu?

Dat is ontzettend vervelend. Neem contact met ons op (071 364 1706) en we helpen je zo snel mogelijk weer veilig op weg.

Ik heb schade, wat moet ik doen?

Wanneer je schade hebt gereden aan je private leaseauto, bel dan met onze schadeafdeling via 088 088 0508. Vergiet niet een schadeformulier in te vullen. Deze ligt in het dashboardkastje.

Hoe hoog is mijn eigen risico?

Het eigen risico bedraagt €1.000 per schadegeval, een verlaging naar €450 is mogelijk.